e learning

Φόρμα Επιχείρησης

epixeirisiaitisi

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

synergazomenesepixeiriseis

links

Σχολή Επαγγελμάτων Τουρισμού & Εστίασης

 

ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΕΣΤΙΑΣΗΣ

 BANNER TOYRISTIKA EPAGGELMATA 2017 6f

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ευρωιδέα,  αναγνωρισμένο ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, οργανώνει τα ως άνω Τμήματα Ειδικοτήτων του Τομέα “ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΕΣΤΙΑΣΗΣ” και συνεργάζεται με την  ACTA, για Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων (Aristotle Certification Training & Assessment).

Η ACTA, Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), είναι φορέας πιστοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού και προσφέρει σε όλους τους πολίτες της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό, αξιόπιστα Πιστοποιητικά γνώσεων υιοθετώντας και εφαρμόζοντας αξιόπιστες και αδιάβλητες διαδικασίες εξετάσεων.

 

                             cfop     cpb     logo 200x74 CCPC

             logo CCB     logo ccch commis

Οι ειδικότητες είναι οι εξείς:

1.ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ (1 έτος)

2.ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (1 έτος)

3.ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (1 έτος)

4.BARISTA (1 μήνας)

5.RECEPTIONIST (Υποδοχή) (3 μήνες)

Tα τμήματα θα είναι ολιγομελή για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Τα εργαστηριακά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε χώρους πλήρως εξοπλισμένους με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Εξασφαλίστε το Επαγγελματικό σας μέλλον.

Σπουδάζετε και πιστοποιείστε στην Καρδίτσα.

Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται στη δομή μας, Καραϊσκάκη 34.
Για Επικοινωνία:  τηλ. 2441071666 & 6987605858 ή e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ

To επάγγελμα του αρτοποιού έχει τις ρίζες του στα αρχαία χρόνια και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να παράγεται με τον ίδιο τρόπο συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την τεχνολογία με την παράδοση.

Στην Ελλάδα το επάγγελμα του βοηθού αρτοποιού – αρτοτεχνίτη θεωρείται διαρκώς ανερχόμενο και ο ανταγωνισμός στον κλάδο είναι πολύ μεγάλος καθώς βρίσκεται σε διαρκή ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό.

Απευθύνεται:

  • • Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν την επαγγελματικής ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως αρτοποιοί
  • • Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα της ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» ή καθόλου γνώσεις προχωρημένων τεχνικών αρτοποιίας, που θέλουν να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές τους και τον ρόλο τους στην σύγχρονη δημιουργική αρτοποιητική τέχνη
  • • Σε ερασιτέχνες που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της επαγγελματικής αρτοπιοιίας για χόμπυ ή για δική τους αποκλειστική απόλαυση.
  • • Απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, για εξειδίκευση και γρήγορη ένταξη στην αγορά
    • Φοιτητές / Σπουδαστές ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, αντίστοιχων κλάδων για ενίσχυση του βιογραφικού τους
    • Επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
    • Επαγγελματίες που θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης PASTRY CHEF
    • Εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία ή να ακολουθήσουν ένα 2ο επάγγελμα
    • Άνεργους, για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας
    • Ενήλικες, για επιμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη

  • image CCB

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ζαχαροπλαστική είναι μία μορφή τέχνης και συγκεκριμένα η τέχνη των γλυκών. Συνδυάζει δεξιοτεχνία και ποιότητα, καθώς δεν είναι εύκολο από όλους να εξειδικευτούν στον τομέα της ζαχαροπλαστικής. Οι συγκεκριμένες δόσεις και συστατικά είναι αυτά που διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητά της. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να εξελίξει το ταλέντο του στη ζαχαροπλαστική μέσω σπουδών σε διάφορες σχολές.

Στα ζαχαρώδη περιλαμβάνονται γλυκά, καραμέλες, μαρμελάδες, σοκολάτες, τσίχλες και άλλα γλυκίσματα που αποτελούνται κυρίως από ζάχαρη.

Ποια τα πλεονεκτήματα του προγράμματος:

Το πρόγραμμα σας προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, δομημένο τρόπο παρουσίασης και επαγγελματική ορολογία.  Σας εκπαίδευει στις αρχές ασφάλειας και υγιεινής, στην λειτουργία-οργάνωση, αλλά και στην τροφογνωσία! Τα μαθήματα αποτελούνται κυρίως από εργαστήρια.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

• Απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, για εξειδίκευση και γρήγορη ένταξη στην αγορά
• Φοιτητές / Σπουδαστές ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, αντίστοιχων κλάδων για ενίσχυση του βιογραφικού τους
• Επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
• Επαγγελματίες που θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης PASTRY CHEF
• Εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία ή να ακολουθήσουν ένα 2ο επάγγελμα
• Άνεργους, για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας
• Ενήλικες, για επιμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη

 image ccpc 340x255 with logo NEW


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι η ειδικότητα ''Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα'' & ''Πιστοποιημένος Μάγειρας''. Είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την επίτευξη των στόχων κάθε επισιτιστικής επιχείρησης.

Η θέση που θα καταλάβει είναι απόρροια των προσόντων υψηλού επιπέδου που πρέπει να κατέχει.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες. Επιπλέον, με το πρόγραμμα αυτό έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η πενταετής προϋπηρεσία ως Μάγειρας.

Ποιές ικανότητες θα αποκτήσω ;

  • •Αναλαμβάνεις την οργάνωση και λειτουργία επαγγελματικής κουζίνας
  • •Ελέγχεις την ποιότητα των πρώτων υλών
  • •Γνωρίζεις και εφαρμόζεις τους κανόνες υγιεινής στις μονάδες μαζικής εστίασης
  • •Τηρείς τις αγορανομικές διατάξεις
  • •Ελέγχεις την αγορά και τις τιμές των τροφίμων
  • •Παρασκευάζεις εδέσματα άριστης ποιότητας
  • •Παρουσιάζεις και διακοσμείς τα εδέσματα
  • •Έχεις γνώσεις για τον τεμαχισμό και την απόδοση των κρεάτων, πουλερικών, ψαριών στη Μαγειρική
  • •Συνθέτεις menu, για κάθε περίσταση

Που μπορώ να εργαστώ μετά την αποφοίτηση μου ;

  • •Ατομική επιχείρηση
  • •Ξενοδοχεία (σε Ελλάδα και εξωτερικό)
  • •Εστιατόρια (σε Ελλάδα και εξωτερικό)
  • •Κρουαζιερόπλοια
  • •Νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια)
  • •Παιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς και δημόσιους)
  • •Camping – Κατασκηνώσεις
  • •Καζίνο
  • •Εταιρείες Catering
  • •Εταιρείες τροφίμων
  • •Εταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων

 

Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Μάγειρα με ποιοτικούς και αντικειμενικούς όρους. Ο πιστοποιημένος Μάγειρας γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα.

image ccch 340x255 with logo NEW


BARISTA

Σήμερα ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ευρωιδέα θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο του. Γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό. Επειδή όμως η θεωρία δεν είναι αρκετή για την παρασκευή μιας τέλειας κούπας καφέ, το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι πρακτικό.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι:

Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του που θα συναρπάσει γευστικά, η πιστοποίηση αυτή απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία Barista που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Διάρκεια Σεμιναρίου 1 μήνας.

Τι θα διδαχθείτε και τι θα αποκτήσετε με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου:

•Ιστορία του καφέ
•Το καφεόδεντρο (γενικά)

•Ανατομία του καρπού
•Ποικιλίες καφέ

  • •Τους τύπους ροφημάτων και τα χαρακτηριστικά τους - Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • •Ποιός είναι ο επιβεβλημένος τρόπος καθαρισμού των σκευών παρασκευής ροφημάτων και επιφανειών και ποια τα χαρακτηριστικά του
  • •Τη δράση κάθε καθαριστικής ουσίας, σε ποια επιφάνεια αρμόζει, σε ποιο μέρος της μηχανής παρασκευής ροφήματος αφορά (πχ. μέρη μηχανής παρασκευής espresso, καφετιέρα γαλλικού καφέ)
  • •Τους τρόπους παρασκευής κάθε ροφήματος με βάση τον καφέ, το τσάι και χυμούς φρούτων και λαχανικών
  • •Τη λειτουργία του μηχανικού και χειροκίνητου εξοπλισμού παρασκευής ροφημάτων όπως π χ. μηχανές παρασκευής καφέ, τσαγιού, χυμών και λοιπών ροφημάτων - Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • •Τη διακόσμηση ενός ροφήματος και με ποια λογική αυτό διακοσμείται
  • •Τον ενδεδειγμένο τρόπο για την εξυπηρέτηση του πελάτη
  • •Την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφαλείας των τροφίμων με σκοπό να αποφευχθούν τροφικές δηλητηριάσεις
  • •Την κοστολόγηση των ροφημάτων βάσει των υλικών παρασκευής τους
  • •Τον τρόπο παρασκευής ελαφρών εδεσμάτων (snacks) και ποια υλικά ταιριάζουν κατά περίπτωση, συνταγές εδεσμάτων και με ποια συνοδευτικά (γαρνιτούρες) συνοδεύονται
  • •Τον τρόπο εξοπλισμού του μπουφέ (ζεστού και κρύου), την σειρά των εδεσμάτων, τον μέγιστο χρόνο τον οποίο μπορούν να παραμείνουν στον μπουφέ πριν καταστούν υγειονομικώς επικίνδυνα
  • barista IMAGE2

  • RECEPTIONIST (Υποδοχή)
  • Τα σεμινάρια Reception του Εκπαιδευτικού Ομόλου Ευρωιδεα ανήκουν στα εξειδικευμένα σεμινάρια και παρέχονται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που βασίζονται στις βασικές αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και επαγγελματιών. Οι Εκπαιδευτικές μέθοδοι και τεχνικές διεξάγονται μέσω του πιο σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού, οι οποίες επιτρέπουν στους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν ενεργά στην διδασκαλία.

    Σε ποιους απευθύνεται
    Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται: α) σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα του Τουρισμού, και συγκεκριμένα στο τμήμα Υποδοχής-Κρατήσεων. β) σε κάθε ενδιαφερόμενο (π.χ. ελεύθερο επαγγελματία – ιδιοκτήτη τουριστικής μονάδας, υπάλληλο τουριστικής επιχείρησης κ.α.) που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του σχετικά με την αποτελεσματική Λειτουργία μιας Τουριστικής Μονάδας.
    Σκοπός

    Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για εκπαίδευση και κατάρτιση εξειδικευμένου προσωπικού που αφορά στις τουριστικές επιχειρήσεις. Το ολοένα και αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας έχει δημιουργήσει την ανάγκη στελέχωσης των τουριστικών επιχειρήσεων με άτομα άρτια καταρτισμένα, ικανά να διαχειριστούν στην πράξη το εκάστοτε πελατολόγιο και να αναλάβουν όλα τα απαραίτητα καθήκοντα.

    Περιγραφή Σεμιναρίου

    Περίγραμμα Σπουδών-Θεματικές Ενότητες:

  • To σεμινάριο χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αποτελείται από το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου στο οποίο αναπτύσσονται και αναλύονται ορολογίες και έννοιες, γνώσεις και δεξιότητες. Η δεύτερη αποτελείται από την πρακτική εξάσκηση στους Η/Υ όπου οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη ό,τι έχουν μάθει στη θεωρία.

    ENOTHTA I
    ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

    • •Εισαγωγή στον τουρισμό
    • •Ξενοδοχειακό Προϊόν
    • •Διακρίσεις Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
    • •Τμήμα Πωλήσεων
    • •Εξυπηρέτηση Πελατών
    • •Τουριστική Ψυχολογία
    • •Ξενοδοχειακό Marketing
    • •Άλλα τμήματα του ξενοδοχείου

    ENOTHTA II
    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (FRONT OFFICE) – ΤΥΠΟΙ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

    • •Λειτουργίες – Προσωπικό Υποδοχής
    • •Ζήτηση Διαθεσιμότητας
    • •Κρατήσεις (Τύποι κρατήσεων/Δελτίο κρατήσεων κ.α.)
    • •Επιβεβαίωση κρατήσεων
    • •Αφίξεις
    • •Room Report
    • •Check in
    • •Registration cards
    • •Τήρηση λογαριασμού πελατών (main courante)
    • •Αναχωρήσεις
    •Διαθεσιμότητα – Κρατήσεις

    •Αφίξεις – Παραμονές
    •Αναχωρήσεις – Τμήματα Ξενοδοχείου

    WEB – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

    • •Σύγχρονα Συστήματα Οn Line Κρατήσεων
    • •Booking.com

    ENOTHTA ΙΙΙ
    ΑΓΓΛΙΚΑ

    • •Vocabulary – Listening – Speaking στη θέση της Υποδοχής – Reception:
    • •Καλωσόρισμα – Εξυπηρέτηση Πελατών
    • •Επιβεβαίωση Κράτησης – Check in – Check out
    • •Απάντηση σε αιτήματα πελατών – Αντιμετώπιση προβλημάτων & παραπόνων
    • •Συνέντευξη
    • IMAGE CFOM2

     

  • aitisiimage